Rady a tipy pro podzimní zahradu

Rady a tipy pro podzimní zahradu

Podzim hraje všemi barvami a na zahradě je ještě pořád pořádné živo. Vrcholná sezona zeleniny a pozdního ovoce vrcholí, zároveň již připravujeme zahradu na zimu. Přinášíme Vám několik tipů, jak si ulehčit Vaši práci se zazimováním zahrady.

Než přijde zima, čeká Vás třeba prořezání živého plotu a dřevin, kde vám bude hodit dobrá pila nebo nůžky. Místo hrabání lístek můžete vyzkoušet zahradní foukače a vysavače. Při přípravě zahrady na zimu se hromadí spousta zeleného odpadu. Co s ním? Nadrtit a zkompostovat! Tady Vám pomůžou zahradní drtiče.

podzim nůžky

Hnojení trávníků a hrabání listí

Hnojte trávník s příměsí draslíků, docílíte lepší odolnosti proti mrazu. Zbavte se listí, především v záhonech a na trávníku. Vlhkost, která se pod nimi drží je živnou půdou pro houby, plísně a též slouží jako přezimování různých škůdců a chorob. Dopřejte zahradě krásný a upravený vzhled.

podzim Stihl

Podzimní rytí záhonů

Bez zpracování a nakypřené půdy nemůžeme příští sezónu očekávat extra velkou úrodu. Jak tedy zpracovat půdu, aby jsme se příliš nenadřeli? Stačí si vzít na pomoc kultivátor , který zajistí obrácení, provzdušnění a prokypření půdy stejně jako klasický rýčem. Rozdíl je, že při použití kultivátoru  Vás večer nebudou bolet záda.