Jak správně uložit Vaší motorovou pilu k zimnímu spánku

Vaší motorové pile STIHL vyhovuje suché a bezprašné prostředí. Když k tomu jde před provozní přestávkou (např. zima) o délce zhruba 3 měsíce do zimního spánku ještě vyčištěná, můžete na jaře počítat s motorovou pilou, která je připravená k provozu.

Vyprázdnění palivové nádrže

Vyprázdněte palivovou nádrž na dobře větraném místě a vyčistěte ji. Před tím vyprázdněte (vyjeďte) i karburátor, v opačném případě se mohou slepit membrány v karburátoru.

Pokud ale nechcete svojí motorovou pilu nechávat na suchu, máme pro Vás paliva AspenBenzín Aspen neobsahuje prakticky žádné škodlivé látky jako benzen, aromatické uhlovodíky nebo olefiny, které mohou být původci vážných zdravotních problémů. Alkylátový benzín Aspen zároveň tolik nezanáší zapalovací svíčky a spalovací komoru. Benzín Aspen lze dlouhodobě skladovat bez dopadů na jeho kvalitu, takže i po delší odstávce svůj motor snadno nastartujete. Je šetrný k životnímu prostředí v několika ohledech, například snižuje tvorbu smogu o cca 40 %.

Rozebrání motorové pily

Sejměte pilový řetěz a vodící lištu, vyčistěte je a nastříkejte konzervačním olejem.

Skladujte v suchu

Místo pro uložení Vaší motorové pily by mělo být suché. Zajistěte, aby bylo toto místo dobře větrané a současně chráněné před povětrnostními vlivy. Uložení venku nedoporučujeme.

Chraňte před sluncem

Uložte Vaše nářadí tak, aby nebylo vystaveno přímému slunečnímu záření. To vede ke zkřehnutí vlivem UV-záření.

Bez prachu

Vaše motorová pila by měla být stále zabalena, aby byla chráněná před prachem. STIHL nabízí speciální brašny, které chrání Vaši pilu. Informujte se u Vašeho prodejce STIHL. Rád Vám poradí nejvhodnější řešení. 

Bezpečné skladování

Uložte Vaši motorovou pilu vždy bezpečně, aby se k ní nedostaly cizí osoby (např. děti). Nejlépe do uzamykatelné místnosti nebo skříně.